Een eerste kennismaking met mij

Ooit gedacht dat een eerste kennismaking 8-10 uur kan duren voor een fotograaf? Ik ook niet, pas toen ik erover na ging denken hoeveel tijd het mij kostte snapte ik waarom het mij zoveel tijd kostte. 
Een greep uit een eerste kennismaking met mij. 
Dit super leuke stel uit Zwolle kwam via mijn website bij mij. Ze stuurden mij een Whatsapp dat zij gingen trouwen en vonden mijn website eruit springen en of ik nog vrij was op 16 December. 
Wat een compliment, als je zo wordt benaderd. Natuurlijk werk ik hard aan de website, zodat die makkelijk gevonden kan worden door toekomstige bruidsparen maar om te horen dat deze eruit sprong dat is echt heel fijn om te horen. Super tof! 
Ik vroeg ze waar ze vandaan kwamen en waar ze gingen trouwen en we maakten een afspraak op de locatie voor een eerste vrijblijvende kennismaking. 
Allebei reden we 50 minuten naar de locatie om zo elkaar voor het eerste te ontmoeten. 
Een eerste kennismaking is altijd vrijblijvend, no strings attached wel is het fijn om te weten dat het bruidspaar enthousiast over jou is en je werk heeft gezien. 
Tijdens een eerste kennismaking probeer ik altijd het bruidspaar zo goed mogelijk te leren kennen. Vragen zoals wie zijn jullie, wat doen jullie voor werk maar ook in jullie vrije tijd, wat vinden jullie belangrijk in het leven geven mij een beeld van wie jullie zijn. Ook wil ik altijd weten hoe jullie elkaar hebben ontmoet  en natuurlijk wie heeft de belangrijke vraag gesteld en hoe? 
Daarna gaan we rustig over op de planning van de dag. Soms weet het bruidspaar nog een hele hoop dingen niet omdat het nog te ver weg is, soms al wel. We proberen dan samen een plaatje te maken en ik probeer uit te zoeken tijdens dit gesprek welke momenten het bruidspaar graag op beeld wil hebben en welke minder belangrijk zijn. Aan de hand van het budget en deze vraagstelling kan ik zo met een goed voorstel komen voor het totale aantal uren fotografie. 
Nadat we de dag hebben besproken probeer ik het bruidspaar mee te nemen in mijn werkwijze en stel ik natuurlijk de vraag wat er voor het bruidspaar belangrijk is. De meeste bruidsparen houden niet van poseren wat natuurlijk geen enkel probleem is. Ik fotografeer de dag zoals jullie zijn en leg de momenten vast die jullie gedurende een dag meemaken. Daar hoef je niet voor te poseren.
Ik volg jullie in jullie wensen en behoeften en probeer hier creatief mee om te gaan. Bij dit stel hoorde ik veel Bier. Ik stelde daarom voor om naast een vrienden foto een wat minder statisch beeld te gaan maken zoals een bierrace met de beste vrienden. Dat zagen ze wel zitten! Afhankelijk van de elementen en mensen die ik voor me heb zitten neem ik mensen wel of niet mee in mijn creativiteit. Sommige mensen kunnen het waarderen anderen wat minder, maar dit is allemaal okay. Het is jullie dag en het moet jullie reportage worden. Ik ben er alleen om deze mooi op beeld vast te leggen. En soms een dansje mee te doen. 
Daarna vraag ik altijd of het bruidspaar eens is met het aantal uren. En natuurlijk of ik de dag voor ze mag vast zetten in mijn agenda of dat ze er graag nog even over na willen denken. Dit stel wist het gelijk, ze wilden mij boeken voor 10 uur. Een super fijn gevoel voor beide partijen, na een heel fijn gesprek wilde ik mezelf en het stel belonen met een leuke verlovings shoot. Immers we waren in de buurt van de Soesterduinen. En het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken 🙂 Wat een geweldig mooi gebied is dit! Echt een plaatje. 
Daar stonden ze voor open en konden de foto’s gebruiken voor hun online afgesloten trouwplatform. 
Terugkomend op de begin vraag hoe ben je 8-10 uur bezig met een eerste kennismaking? Nou simpel! Reistijd van 50 minuten heen en 50 min terug, een gesprek van 1,5 uur, daarna nog een shoot van om en nabij een uur en daarna nog bewerkingstijd van 3,5 uur. Als ik iets doe, doe ik het graag goed. En dat wordt versterkt door enthousiaste klanten. Ik neem hier daarom ook graag de tijd voor.
Boek je mij tijdens een eerste kennismakingsgesprek en heb je tijd, is het nog dag en geen nacht dan maak ik graag tijd om wat mooie foto’s te maken van jullie twee die jullie dan eventueel kunnen gebruiken voor jullie save the date of trouwkaart.
hand in hand

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot of een verlovingsshoot te boeken. Niet alleen..
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????