Familieshoots zijn super tof!

Hoe leuk is het als oma 80 wordt je een mooie foto voor aan de muur kan geven van al haar kleinkinderen en kinderen. Ik neem je graag mee in een familieshoot die ik heb gedaan aan de zandvoortseduinen.

We beginnen rustig, nadat we elkaar hebben getroffen op het parkeerterrein, lopen we naar een stukje duingebied waar we een mooie achtergrond hebben, weinig mensen te bekennen zijn en de zon niet te vel is. Felle zon creëert harde schaduwen en dat willen we liever niet. Of dichtgeknepen ogen. 
Soms kan het best koud zijn, om op te warmen maken we een springfoto. Aangezien die nooit in een keer lukt, ben je lekker opgewarmd na de eerste serie. We doen een serie met kinderen en een serie met volwassenen erbij. Zelfs de hond mag meespringen. Super leuk! 
Zodra we zijn opgewarmd gaan we een familieportret maken waarin alle ogen naar de camera gericht zijn. Dat is nog best moeilijk! Soms lukt het andere keren niet. Maar dat is niet erg want er komen nog andere formaties.  
Dan om weer even verder warm te worden en een lekker spontaan beeld te krijgen laat ik jullie hand in hand naar mij toe lopen. Natuurlijk niet op een lijn want dat is saai. Nadat we hebben gelopen laat ik jullie een stukje naar mij toe rennen. Bewegende beelden doen het voor mij altijd heel erg goed. Ik hou echt van beweging in beeld. 
Tussendoor kletsen we wat en ga ik door met familiefoto’s. In dit geval de broers met elkaar, alle schoondochters, alle kleinkinderen met de ouders, alle formaties die gewild zijn daar maken we mooie portretten van. 
Dan gaan we tussendoor een beetje stoeien. Want de camera is leuk maar stoeien met papa en mama is natuurlijk nog veel leuker! 
Vervolgens doen we weer een spelletje. Het spelletje van de gekste poses. En uiteraard hoort daar ook weer een beetje rennen bij. 
Vervolgens probeer ik iedereen weer op een speelse manier neer te zetten en naar de camera te laten kijken zodat er een spontane, toffe, speelse foto ontstaat. 
Keihard lachen hoort daarbij. Zelfs soms een beetje zandhappen. Een beetje gek doen met z’n allen daar hou ik van zo krijg je de meest leuke spontane foto’s. En tot slot speciale verzoeken zoals headshots wil ik ook met liefde maken. Zolang daar tijd voor is natuurlijk. 
Natuurlijk is iedere shoot weer anders, mensen zijn anders, het weer is anders, de locatie is anders maar wat er hetzelfde blijft ben ik 😉 en ik probeer altijd het op een zo speels mogelijke manier te doen zodat je achteraf zult denken, oh wat hebben we een gezellige dag gehad samen en je de mooie momenten samen herinnert. Wie weet zien we elkaar eens. 

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot of een verlovingsshoot te boeken. Niet alleen..
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????