Mijn 10 favoriete trouwfoto-locaties in Amsterdam en omstreken.

Trouwen in de omgeving Amsterdam is erg geliefd in Nederland. En geheel begrijpelijk! Het is er bijzonder mooi. De laatste dertig jaar zijn er veel hippe trouwlocaties bijgekomen en inmiddels zijn het er zoveel dat zelfs ík het moeilijk vindt hieruit een keuze te maken. Waarom ik hierover schrijf? We weten allemaal: een bruiloft is niet goedkoop en ieder koppel heeft een andere smaak. Jullie zullen letten op de kosten, de uitstraling, de sfeer en de ruimte om al jullie gasten kwijt te kunnen. Als bruidsfotograaf heb ik een andere kijk op al deze mooie locaties en daarom som ik in deze blogpost 10 van mijn favoriete trouwfoto locaties voor jullie op.

Chique en bruisend, of juist groen en sereen?

In Amsterdam hoeven jullie niet lang te zoeken naar verscheidenheid. Er is ontzettend veel keuze. Zo kunnen jullie de bruiloft houden aan de grachten, in het Amsterdamse bos, in een kas (ja, dat kan echt) of een high-end landgoed. Of ga voor een bruisende stadslocatie midden in het centrum. Deze omgeving heeft echt alles:

Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Met haar klassieke uitstraling wanen jullie je al snel in historische sferen. De reden dat ík fan ben van dit wonderschone plaatje, is omdat het ‘chique’ ademt. Er is een vintage-achtige lichtinval in de eetzaal, een fotolocatie aan het water en de prachtige ramen van glas-in-lood zorgen dat jullie trouwfoto’s echt een unieke look and feel krijgen.

Haarlemmermeerstation

Deze locatie is erg behaaglijk en industrieel qua sfeer. Gasten krijgen hier direct een warm gevoel bij en dat zien we terug op trouwfoto’s. Omdat er via het dak lichtinval is, krijg je hier mooie frisse foto’s. Ook staan er nog – geheel in thema – allerlei spoorwegattributen die de locatie een authentiek karakter geven en is er ‘groen’ in de omgeving voor de bruidsreportage

Hyatt Regency Amsterdam

Ondanks dat het Hyatt Regency geen officiële trouwlocatie is, kunnen jullie er waanzinnig mooie trouwfoto’s maken. Deze locatie is wat moderner dan de twee voorgangers, maar voor ieder wat wils. Er is meer dan voldoende licht in de zalen en er is water in de buurt om prachtige foto’s bij te maken.

Mama Kelly Amsterdam

Wat een excentrieke plek: neon, veel lampjes en vooral heel veel roze! Deze restaurantlocatie is midden in de stad en heeft niet direct ‘groen’ om te hoek liggen, maar dat hoeft ook niet met zo’n interieur. Deze plek is perfect een extravert koppel.

De Renaissance Koepelkerk

Een zeventiende-eeuwse vijfsterrenlocatie, naar mijn mening! Hier kunnen jullie per boot arriveren en na het ja-woord foto’s maken aan het water en in de bijzondere koepelkerk. Ook hoeven jullie je hier geen zorgen te maken over het aantal gasten dat jullie kunnen uitnodigen: er is namelijk ruimte voor wel 700 man. Gegarandeerd veel foto’s van jullie gezelschap!

De Buiksloterkerk

Dit schattige kerkje is perfect gelegen tussen bloeiende bloemen en groene bomen. De lichtinval is hier heel natuurlijk en heel wit en het ligt ook nog eens aan het water. Een mooie mix van authentiek en modern.

Zuidpool

Mijn favoriete openluchtlocatie voor trouwfoto’s! Dit is een gezellige omgeving die vaak romantisch verlicht is en gedecoreerd wordt met een vintage industriële stijl. Trouwfoto’s die hier gemaakt worden komen vaak warm over en worden door de groene omgeving heel makkelijk geschoten in de buurt van jullie ceremonie, diner en/of feest.

The B House

Aan deze locatie hangt een natuurlijk sfeertje en dat voel je: het is een oude binnentuin! Maak je dus geen zorgen over het ‘groen’ voor de bruidsreportage. Het licht en de sfeer hierbinnen zijn vrij industrieel, maar kan ook warmer worden gemaakt door de aankleding. Zeer in trek bij natuurliefhebbers.

Aan de Amstel

Dit is een buitenlocatie, namelijk – zoals de naam al suggereert – direct aan de Amstel en dichtbij de Amstelkerk. Daar kan getrouwd worden onder het bladerdak. De locatie leent zich perfect voor een prachtige shoot tijdens het golden hour, zo tussen de natuur door

W Amsterdam

Dit is een stadse locatie met bijzondere zalen. De inrichting hier is echt subliem en doet me denken aan New York. Trouwfoto’s kunnen hier op de rooftop gemaakt worden, waardoor er een prachtig uitzicht is op het centrum of juist in het gebouw, waar bijvoorbeeld de trap met haar glas-in-lood ramen een dromerig sfeertje met zich meebrengt. Gegarandeerd romantische foto’s.

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot of een verlovingsshoot te boeken. Niet alleen..
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????