Trouwen in het pittoreske Westhem

Tijdens een prachtige zaterdag ochtend in februari trouwden Marjon en Paul in het pittoreske Westhem in Friesland. De polleaplaets is een plek waar je als gezin of familie naartoe kan. Het ligt prachtig aan grote weilanden. De suite van het bruidspaar staat los van de feestlocatie en heeft een ruim opgezette woonkamer en een prachtig bad in het midden ervan. Het afhuren van  de locatie geeft voordelen maar ook nadelen. Een heel weekend lang spendeer je tijd met je dichtstbijzijnde vrienden en familie en word je geleefd. Je bruiloft vieren in een vorm van familie/vrienden weekend geeft een ontzettende kick maar ook geeft ook weinig rust. 

Het doet mij denken aan mijn eigen bruiloft waar we een destination wedding hadden georganiseerd en alle vrienden en familie aan kwamen vliegen op een bepaalde week. Sommige sliepen samen anderen hadden een appartement gehuurd. Iedere dag gingen we samen uit eten, aan het strand liggen of met z’n allen op stap. 

Terug naar de Polleaplaets. De ochtend voor mij begon om 5:00 uur ’s ochtends. Om 6:00 reed ik weg uit Uithoorn zodat ik om 08:00 aanwezig kon zijn bij de voorbereidingen van de make up en het haar. Ook Marjon haar familie werd mooi gemaakt en kleine Sophie kreeg ook een prachtige jurk aan. Het aankleedmoment met kleine Sophie was aandoenlijk en de moeder van Marjon was er ook bij om de jurk van Marjon dicht te maken. Een speciaal moment al helemaal als je weet dat de jurk van haar zelf was en ze niks heeft hoeven doen of te vermaken aan de jurk. 

In de tussentijd was Paul zich aan het klaarmaken in het saunahuis. Daar kwam even de telefoon te voorschijn, hoe moet je ook alweer een stropdas knopen een mooi beeld. Alles werd rustig aangetrokken. En toen het tijd was kwam de vader van Marjon, prachtig gekleed in een smoking incl. hoed Paul hem ophalen in de rode kever. Samen reden ze door naar Marjon die in spanning aan het afwachten op haar aanstaande echtgenoot. 

De first look was spannend en leuk, beiden straalden en waren gelukkig elkaar te zien. 1 spanningsmomentje minder. Vervolgens maakten we wat mooie foto’s met de kinderen erbij en reden voor de trouwreportage naar bolsward waar een prachtige kerk op ons te wachten stond. 

Meestal zijn kerken donker maar deze was licht. Er was brand geweest en daarna is die gerestaureerd en hebben ze een glazen dak geplaatst. 

Na de reportage gingen ze weer de kever in en reden ze samen met de papa van Marjon weer richting de polleaplaets. Waar er een erehaag op ze te wachten stond met alle daggasten. 

Een mooi beeld. Na de erehaag werden er op verzoek van het bruidspaar wat mooie fotootjes genomen samen met de rode kever en de gasten die dat wilden. Daarna was het al snel tijd voor de ceremonie. Een spannend moment waar je de spanning aan beide kon aflezen. Ook werd er een momentje geschonken aan de mensen die niet meer bij ons zijn. 

Na het ja-woord werd er getekend en kwamen werd het bruidspaar van alle kanten geknuffeld en gezoend en was het tijd voor de toast met champagne en taart. 

Na dit moment werden er stukjes opgevoerd door familieleden en stond er stampot boerekool met worst op het menu. Aan tafel werd er nog meer gespeecht en na het dessert werd het dan eindelijk tijd voor de openingsdans. 

Marjon en Paul hadden samen een wals ingestudeerd en die werd met de opening van het feest trots aan allen gepresenteerd. Na de openingsdans nam ik nog een paar sfeerfotootjes en ging ik weer richting huis. Om 23:30 was ik dan ook eindelijk thuis. Gesloopt en al maar zeker genoten van deze speciale dag.

Bedankt Marjon en Paul dat ik deel mocht zijn van jullie speciale dag. 

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot of een verlovingsshoot te boeken. Niet alleen..
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????