Trouwen op Landhuis Brakkesteyn

Op 21 Mei was het dan zover, de trouwdag van Sterre & Mikos. 

Om 11 uur was de start van mijn dag bij van der Valk Nijmegen-Lent. Ik werd stiekem buiten al gespot door Sterre toen ik fotootjes maakte van het hotel. Ze gaf aan dat Miklos rijles kreeg in de oude Porsche van haar vader en of ik daar een fotootje van wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat! 

Boven in de cloud suite aangekomen ontmoette ik hun beide families. Wat een gezellige boel en wat een mooie suite weer. Een slaapkamer met alleen maar grote raampartijen, ertussenin een ruime douche en bad en een hele mooie ruime woonkamer. Heel ruim opgezet en ideaal als je zo’n grote familie bij je hebt. 

Van beide kanten waren er familieleden en de zussen van Sterre inclusief de beste vriendin van Sterre. Wat het nog bijzonderder maakt is dat de beste vriendin van Sterre de zus van Miklos is. Tevens ook de ceremoniemeester. 

Op zo’n moment met zoveel mensen, waar zoveel gebeurt, moet je goed focussen. Wat wil je vastleggen, wat is belangrijk en wat is minder belangrijk. Voor mij zijn dat de bruid, de jurk, de ringen, het boeket, de uitnodigingen, de bruidegom en als alles erop staat focus ik me meer op de omgeving en op de familieleden.  

Sterre en Miklos zouden elkaar niet zien en wilden een traditionele first look. Ondanks dat ze elkaars stem wel konden horen konden ze langs de badkamer die open was aan twee kanten bewegen als ze op een andere plek moesten zijn. Een komisch effect. 

Het was tijd, Miklos stond omgedraaid klaar voor de first look en Sterre kwam aangelopen. Met alle familieleden op de achtergrond was het mooi om iedereen zijn of haar eerste reactie te kunnen vastleggen. 

Na de first look maakte we nog een leuke familiefoto met alle aanwezigen en ging we richting de trouwlocatie. Sterre en Miklos trouwden op het Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen. 

Landhuis Brakkesteyn heeft een rijke historie met een vleugje Parijse nonchalance. Het landhuis bestaat uit verschillende binnenruimtes en beschikt over een groot terras. De ruimtes zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken, maar ook als geheel. Dit maakt de locatie heel flexibel en aanpasbaar. Een intieme bruiloft of groots, het landhuis leent zich er perfect voor. 

Aangekomen op het landhuis maakte we ons klaar om wat mooie foto’s te maken van het bruidspaar. We hadden 1,5 uur ingepland maar als we meer tijd hadden was het ook goed geweest. Roza en haar vriend gingen gezellig mee. Achter het landhuis was er een mooi Park waar we wat schattige plekjes opzochten. Het was een zonnige dag met weinig schaduwplekken te vinden dus dat betekent voor mij creatief en extra aandacht in de nabewerking stoppen. Veel mensen willen graag op een zonnige plek foto’s maken maar eigenlijk is schaduw veel beter. Je krijg dan minder duidelijke schaduwen als je in de schaduw fotografeert. Plus dat mensen kunnen hun ogen tenminste wijd openhouden. Na 1,5 uur moesten we weer terug voor de ceremonie. 

Aangezien Sterre en Miklos door Corona al waren getrouwd voor de wet was er een symbolische ceremonie. Voor deze ceremonie werd er een erehaag gemaakt door alle aanwezigen en kwamen Sterre en Miklos aangereden in de oude zwarte Porsche van de Papa van Sterre. Hierna werd iedereen verzocht naar de ceremonie zaal te gaan en was deze gestart, Roza de ceremoniemeester, beste vriendin van Sterre en zus van Miklos had een aantal A4tjes volgeschreven endeelde die met alle aanwezigen. Deze zijn altijd leuk om te horen want zo leer je het bruidspaar een klein beetje beter kennen. Daarna kwamen de geloftes van beiden en natuurlijk de kus! 

Na de kus kwam er taart, cupcakes en champagne voor alle gasten. Vervolgens zocht ik samen met de zus van Sterre een mooi plekje op om wat foto’s te maken met de familie en vrienden van het bruidspaar. 

Gevonden! Voor het landhuis inclusief het landhuis was de beste plek. Een gekke foto op zijn tijd hoort er ook tussen en gelukkig vond Sterre het ook leuk dus daar ging ze hoor, ze werd opgetild door alle mannen. 

Hierna gingen alle gasten nog borrelen en eten en ging ik richting huis. 

Ik vond het een eer om erbij te mogen zijn! Heel veel geluk samen. 

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot of een verlovingsshoot te boeken. Niet alleen..
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????