Trouwetiquette: 5 tips voor originele trouwfoto’s

Trouwetiquette, wat is het? En waarom trouwen mensen eigenlijk met elkaar? Van origine trouwde men voor zekerheid, strategie of bezit. Echt romantisch. Tegenwoordig trouwen mensen gelukkig voor een veel mooiere reden, namelijk het bezegelen van hun liefde. Om officieel aan elkaar verbonden te zijn. Daar worden we een stuk vrolijker van.

Vandaag de dag trouwen mensen op veel verschillende manieren. Zo kunnen jullie ervoor kiezen om bij de gemeente de trouwen, in de kerk de ceremonie te houden of juist op een boerderij in de natuur te zijn. Of misschien geven jullie alleen een feest om de liefde te vieren? Voor ieder wat wils.

Tips voor een originele trouwshoot die alle traditie-boxjes aantikt

Wat ik graag deel over dit onderwerp is dat het niets uitmaakt of jullie gaan voor een traditionele bruiloft of een hippere, gestripte versie daarvan. Of misschien is het traditie in jullie familie om het op dezelfde manier te doen als jullie ouders en grootouders. Het is júllie dag. En die kleden jullie zelf in. Het moet goed voelen voor jullie als koppel.

En bij een trouwdag horen natuurlijk ook alle klassieke foto’s. Bijvoorbeeld het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien, de bruid die aan haar vaders arm de ceremonie binnen komt lopen, het aansnijden van de taart, het gooien van het bruidsboeket, en ga zo maar door. Soms zijn die foto’s ietwat cliché en kunnen ze wel wat spice gebruiken. Daar heb ik tips voor die ik graag met jullie deel:

Voor de stralende bruid

1. Doe een first-look moment met je vader, moeder of broers en zussen

Van oudsher is familie natuurlijk “het belangrijkst” op een bruiloft. Logisch ook, zij kennen jullie het best. Je vader geeft je weg en danst met je later op de dag. Je moeder krijgt een glansrol bij het klaarmaken in de ochtend. Hoe bijzonder is het voor hen dat hun kleine meid gaat trouwen? Zij verdienen een speciaal momentje met jou. Heb je geen goede familiebanden? Doe dan een first-look moment met een speciale vriend of vriendin die geen bruidsmeisje of best man is. Dit geeft ontzettend spontane foto’s.

2. Doe het first-look moment met je husband-to-be buiten

Sommige koppels ontmoeten elkaar pas bij het altaar, maar wanneer jullie ervoor kiezen elkaar al eerder te ontmoeten, kom je als bruid traditioneel van de trap bij een first-look moment. Je verloofde staat in de gang, met de familie om zich heen. Het is zeker een romantisch en intieme setting, maar wanneer je besluit dit buiten te doen is er 9 van de 10 keer betere belichting en verrassend veel kleur.

Voor jullie als koppel en jullie entourage

1. Kijk niet direct in de camera

Opzettelijk oogcontact komt vanzelfsprekend niet spontaan over en hierdoor voelen foto’s vaak “geposeerd”. Om tóch die traditionele foto’s te hebben, maar er een leuke draai aan te geven kun je met mij afspreken om een paar keer weg te kijken in plaats van naar de camera.

2. Houd een unplugged trouwdag

Dat betekent niet dat jullie de stekker uit de muziekinstallatie moeten trekken. Nee, deze tip geef ik omdat tegenwoordig iedereen een smartphone heeft en er onbewust vaker mee bezig is dan bedoeld. Vraag jullie gasten of ze hun telefoon in hun tas willen laten zitten of thuis willen laten. Op die manier krijgen jullie een oprechtere dynamiek tussen de gasten, want men ‘moet’ met elkaar praten. Stiekem komen daar echt leuke gesprekken en dus ook foto’s uit.

3. Maak gebruik van de omgeving

De meest verrassende foto’s maak ik wanneer ik een ander perspectief gebruik dan normaal. Denk aan een hoger of lager standpunt. Een standpunt waarbij jullie als koppel zelf een foto nemen met jullie gasten en ik dáár een foto van schiet. Een foto waarin jullie vervoersmiddel wordt gebruikt om diepte te creëren. Of samen in een boom klimmen en van het uitzicht genieten. Maar denk er vooral niet teveel over na, want dat doet af aan de spontaniteit. That’s my job.

Op deze manieren worden traditionele foto’s tóch wat spannender en interessanter om te bekijken. Benieuwd wat voor originele foto’s ik allemaal al heb mogen maken? Klik hier voor mijn portfolio.

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot of een verlovingsshoot te boeken. Niet alleen..
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????