Trouwfotolocatie kiezen: stel jezelf deze 5 belangrijke vragen!

Interessante trouwfoto’s maken in de omgeving Amsterdam is niet moeilijk: er is zoveel unieks te zien! Als bruidsfotograaf heb ik een frisse kijk op al deze mooie locaties en daarom vertel ik graag waar jullie op letten bij het kiezen van jullie trouwfoto locatie rondom Amsterdam. Dit zijn wat mij betreft de 5 belangrijkste vragen om te stellen als het gaat om trouwfoto locaties.

  • Is er voldoende ‘groen’ in de buurt?

Om alle logische redenen is het voor veel koppels fijn als hun trouwlocatie in de buurt is van bijvoorbeeld een schattig tuintje, een rivier, kas of bos of juist een heide. Bepaal voor jezelf of jullie daar waarde aan hechten en zo ja, hoe moet dat er dan uitzien? Wandelen jullie graag door de bossen of liever door de duinen? Ga eens na wat bij jullie past. Als we kijken naar de dagplanning van jullie bruiloft is het fijn om niet te ver te hoeven lopen (of zelfs te rijden) naar een stukje ‘groen’ voor de trouwfoto’s. We willen geen kostbare tijd verliezen natuurlijk!

  • Is de lichtinval goed en helder?

Dit komt puur aan op jullie smaak, maar toch is het fijn als hierover is nagedacht van tevoren. Ik werk met alle soorten licht en pas me daar snel op aan, maar hoe jammer zou het zijn als jullie gasten in de schemering wegvallen op de foto? Denk hierbij aan het volgende: ’s morgens is het licht nog zacht en ’s middags wordt het vaak wat warmer. Zijn de ramen groot of klein en wat doet dat met de locatie? En welke kleuren worden gebruikt in het decor? Past dat bij de lichtinval? Houd hierbij dus ook rekening met de tijdsplanning.

  • Is deze locatie persoonlijk gebonden aan jullie of jullie gezamenlijke herinneringen?

Hiermee bedoel ik: kies een locatie die iets voor jullie betekent. Hierdoor zullen jullie je meer op jullie gemak voelen en dat loont op de foto’s. Denk bijvoorbeeld aan jullie stamkroeg, een bankje waar jullie voor het eerst zoenden of misschien wel de kerk waar jullie ouders ook getrouwd zijn. Met bepaalde tips en tricks stel ik jullie ook op het gemak, maar de trouwfotolocatie kan hier ook al erg bij helpen.

  • Trouwfotolocaties zijn populair hier; moeten we nog iets weten?

Bij sommige trouwlocaties zijn er restricties op het bezoeken van bepaalde zalen of soms zijn er andere activiteiten op jullie speciale dag gepland. Spreek goed af met de locatie dat jullie op een bepaald tijdstip ergens foto’s willen maken, zodat daar geen onduidelijkheden over zijn. Daarnaast zijn trouwlocaties en trouwfotolocaties in Amsterdam snel volgeboekt, zeker nu na Corona. Ik raad jullie aan om niet te lang te wachten met boeken. Ook adviseer ik jullie om te kijken of er niet nog iets mist op de trouwfotolocatie: decoratie kan een ruimte compleet omtoveren en de foto’s beter en kleurrijker maken.

Vinden jullie het lastig om te kijken of een trouwfotolocatie goed belicht is, of een bepaalde regel vaker voorkomt, of hebben jullie vragen? Ik help jullie graag!

[PFG id=714]

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot of een verlovingsshoot te boeken. Niet alleen..
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????