Waarom ik altijd een pre wedding en verloving shoot kan aanraden

Jullie gaan trouwen, hoe ontzettend bijzonder is dat. Om alvast een beetje aan elkaar te wennen kan het ontzettend leuk zijn om een pre wedding shoot te boeken. Niet alleen is het leuk om aan elkaar te wennen maar je houdt er ook nog super gave foto’s aan over, die je zou kunnen gebruiken voor een slideshow tijdens jullie bruiloft, save the date kaarten, trouwkaarten of je gebruikt ze voor jullie interne trouw website.

Hoe ontzettend tof ik het als je dan ook nog op een prachtige locatie kan fotograferen zoals de rijksmuseumtuinen. Ik neem jullie mee met een van mijn pre wedding shoots. Omdat het een vrije dag was tijdens deze shoot en dit stel uit Duitsland speciaal in Nederland kwam trouwen wilde ik wel een unieke pre wedding/ verlovings reportage maken. We begonnen aan de voorkant van het rijksmuseum. Daar wilde ik de voorkant meenemen, maar het was onmogelijk om dit te doen zonder onbekenden erop. Ik veranderde mijn wens om ze te isoleren en nam alle mensen incl. fietsers mee in het verhaal.

prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Daarna gingen we via de trappen en de achterkant van de Rijksmuseumtuinen wat mooie foto’s maken. Ik wilde het vooral niet te stijfjes de achterkant van de Rijksmuseumtuinen heeft ook een prachtige boog die ook mooi kleurt in de nabewerking. Daar maakten we wat mooie foto’s.

prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Vervolgens zagen we zoveel mensen in de tuinen zitten. Ik had twee keuzes of ze meenemen in het verhaal of het eigen verhaal verder afmaken. We liepen verder langs een kas die geopend was, hier was verder niemand. Yes dacht ik dit is een super plek om foto’s te maken zonder dat iemand ons kwam storen. Wel dacht ik dat we er ieder moment uitgekickt konden worden. Ik gebruikte de kas.

prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Na de kas zagen we een fontijn en werden allemaal enthousiast. Natuurlijk wilden alle mensen op de foto in deze fontijn maar toch kregen we gelukkig een paar minuten de ruimte om hier super toffe creatieve foto’s te maken.

prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

Toen we hier klaar waren gingen we naar een brug, een typische Amsterdamse brug. Ook hier was het niet makkelijk om mensen uit de frame te krijgen dus deed ik gewoon alsof ze deel van het verhaal waren.

prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam
prewedding Loveshoot at the rijksmuseum in amsterdam

De uitdaging voor deze verlovingsshoot waren de hoeveelheden aan mensen. En om deze uit de frame te laten. Waar ik kon heb ik dat gedaan waar ik niet kon maakten ze onderdeel uit, van het grote verhaal. Uiteindelijk kwamen ze ook speciaal naar Amsterdam vanuit Duitsland en heb ik ze op deze manier ook iets van Amsterdam mee kunnen geven. Al met al een geslaagde shoot met een super lief stel.

Meer foto’s van deze reportage zijn hier te vinden.

Lees mijn andere blogs

De onweerstaanbare Bruidstaart

Een award krijgen op een beeld betekent super veel voor mij omdat je tijdens het proces van selectie en editing heel kritisch leert kijken naar..

2600 foto’s in 6 uur. Dat kan!

2600 beelden vastleggen met een intieme bruiloft van maximaal 15 personen? Dat kan! In een tijdsbestek van 6 uur schoot ik maar liefst 2600...
Chat openen
Hoi!
Heb je vragen? Open de chat en stel ze gerust! ????