Veelgestelde vragen fotografie
Bruidsfotografie
No matter what happens,
some memories can never be replaced
Jullie dag vastgelegd op een unieke creatieve maar ook journalistieke manier. Dat is wat ik wil doen voor mijn bruidsparen. Ik ben dol op alle tussenmomenten van een bruiloft maar ook de fotoshoot van het bruidspaar vind ik geweldig. De tussenmomenten zijn de momenten die je als bruidsfotograaf op je af moet laten komen en je voelsprieten aan moet zetten voor de ook zo belangrijke momenten van emotionele familieleden tot kinderen die gek doen of zich met grote ogen verwonderen aan de grote bruidstaart. Ik ben er dol op. Mijn stijl is natuurlijk, creatief en vol emotie. Ik ben altijd opzoek naar de nog creatievere compositie of een andere lichtinval. Volgens mijn bruidsparen ben ik een warm persoon en kan ik me goed aanpassen aan situaties, locaties en verschillende groepen mensen. En daarnaast neem ik geen genoegen met half werk.
 • Waarom Noesha inhuren voor onze bruiloft?

  De belangrijkste vraag: waarom hebben jullie mij nodig bij jullie bruiloft? Waarom zou ik jullie trouwfotograaf moeten zijn? Omdat ik voor jullie zorg alsof jullie mijn familie zijn. Omdat ik help bij de juiste planning, zodat jullie deze dag met volle teugen kunnen beleven, precies zoals jullie het willen. Omdat ik er voor jullie zal zijn als een bron van ervaring. Juist omdat bruiloften stressvol en overweldigend kunnen zijn.

 • Wanneer ontvangen we onze trouwfoto's

  Ik besteed de grootste zorg en aandacht aan de kwaliteit en afwerking van jullie foto’s en lever geen half werk. Dit proces zal maximaal vier weken duren.

 • Zijn de trouwfoto's auteursrechtelijk beschermd?

  De fotograaf behoudt altijd het auteursrecht, maar de foto’s die jullie ontvangen hebben afdrukrechten en kunnen onbeperkt gedownload worden. Ook vind ik het fijn om gecrediteerd te worden op bijvoorbeeld Instagram @bynoesha, zodat men weet wie jullie foto’s heeft gemaakt.

 • Hoeveel foto's ontvangen we?

  Voor jullie gemak heb ik op mijn pagina tarieven staan hoeveel foto’s je zult ontvangen. Desondanks fotografeer ik jullie trouwdag zoals het gebeurt en leg de momenten vast die ertoe doen – het interessante, het mooie, de tranen van vreugde, het rauwe gelach. Ik kijk niet naar het aantal maar naar het totale plaatje en het doorlopende verhaal. Namelijk jullie verhaal.

 • Maak je traditionele foto's, zoals formele groepsfoto's en details?

  Ja. Hoewel ik me graag richt op het vastleggen van natuurlijke momenten gedurende de dag, kan ik ook traditionele foto’s maken van de details en formele familiegroepen – als dit belangrijk voor je is, spreken we dat van tevoren af.

 • Kunnen we onze foto's laten printen?

  Ja. Jullie krijgen een gebruikerslicentie waarmee jullie en de gasten alle foto’s zo vaak als gewenst kunnen afdrukken. Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen raad ik aan om een professioneel afdruklaboratorium te gebruiken. Indien nodig kan ik diversen daarvan aanbevelingen.

 • Ben je ook verzekerd?

  Ja. Ik ben volledig verzekerd en voorzie jullie locatie graag van certificaten indien gewenst.

 • Kun je onze trouwdatum vasthouden totdat we beslissen?

  Boekingen neem ik aan op basis van wie het eerst komt, die het eerst maalt. Een ondertekende offerte en een aanbetaling beschermd jullie trouwdatum in mijn agenda, waardoor deze eerlijk is voor iedereen.

 • Hoe fotografeer je bij slecht weer / winterbruiloften?

  Mijn apparatuur is weerbestendig. Tevens ben ik getraind om off-camera verlichting in elke omstandigheid te gebruiken – een echte must in de wintermaanden, wanneer het vroeg donker wordt. Je kunt verschillende weersomstandigheden bekijken in mijn portfolio.

 • Wat is jouw stijl voor trouwfotografie?

  Ongeveer 90% van mijn werk is documentair: het vastleggen van al die speciale momenten terwijl ze gebeuren, met minimale intrusie. Spontaan, fris en vooral heel ongedwongen. Dat vind ik belangrijk. De andere 10% geldt voor de meer traditionele stijl van huwelijksfotografie: het vastleggen van die must-have formele trouwfoto’s en bruidsportretten. Ik heb hierin een relaxte aanpak en ga met de stroom van je dag mee. Ik zal vooral kijken en genieten van elk moment, terwijl ik de emotie, het geluk en het plezier van jullie trouwdag documenteer.

 • Hebben we een trouwalbum nodig?

  Het is niet verplicht om een trouwalbum af te nemen, maar ik moedig je wel sterk aan om hierin te investeren. Het is niet alleen een verzameling foto’s, maar een zorgvuldig samengestelde schat aan herinneringen die een familiestuk zullen worden. Een goed ontworpen trouwalbum gaat jaren mee en brengt telkens weer plezier en herinneringen boven. Denk eens aan de kleinkinderen die over 40 jaar de boekenkast doorspitten en jullie verliefde gezichten zien. Bijzonder.

  Mijn trouwalbumleverancier is zorgvuldig geselecteerd voor hun vakmanschap. Ze zijn meesters in het maken van prachtige handgemaakte albums. Ik ontwerp de lay-out vakkundig, zodat jullie favoriete herinneringen het verhaal van jullie trouwdag vertellen. Ook garandeer ik jullie een trouwalbum dat alleen gevuld is met tijdloze herinneringen: geen valse of geforceerde glimlachen, alleen de spontane momenten en échte emoties.

  Eenmaal ontworpen ontvangen jullie een seintje dat het album bij de drukker ligt, dan is het aan mijn leverancier om jullie meesterwerk te leveren. Dit proces duurt zes weken, maar is het wachten zeker waard.

  Ik laat tijdig weten wanneer jullie het album kunnen verwachten, zodat jullie klaar zijn om de champagne open te breken, achterover te leunen en opnieuw van jullie trouwdag te genieten.

 • We voelen ons ongemakkelijk bij het laten maken van onze foto's, help!

  Maken jullie je geen zorgen. Met mijn rustige aanpak en onopvallende documentaire-stijl kunnen jullie jezelf zijn en jullie focussen op elkaar en de gasten. Ik ben gewoon één van de personen die de bruiloft bijwoont.

  Ik beloof dat jullie binnen een half uur niet eens meer door hebben dat ik er ben, totdat het tijd is voor je familiefoto’s of creatieve portretten. Heb plezier en geniet van het moment.

 • Wat als je nog nooit op onze trouwlocatie hebt gefotografeerd? Zullen onze foto's er nog 'goed uitzien'?

  Ik heb op veel locaties over de hele wereld gefotografeerd. Als ik nog niet eerder op jouw locatie heb geschoten, maakt dat echt niet uit. Als ik iets heb geleerd in mijn jarenlange ervaring is het creatief en flexibel zijn. Ik kan snel en vakkundig de locatie en het licht beoordelen en direct schakelen. Omdat mijn aanpak meestal documentair is, kan ik me gemakkelijk aanpassen aan het werk op elke locatie.

 • Wat als je de bruiloft niet kunt maken vanwege ziekte of letsel?

  Mocht ik jullie bruiloft niet op tijd of überhaupt niet redden (gelukkig is dit nog nooit voorgekomen), dan heb ik een sterk netwerk van getalenteerde professionele bruidsfotografen op wie ik een beroep kan doen. Ik zal jullie nooit in de steek laten.

 • Wat gebeurt er als je apparatuur uitvalt / breekt?

  Geen nood. Ik draag altijd back-ups van back-ups bij me – camerabehuizingen, lenzen, batterijen, geheugenkaarten, flitsers, etc. – om ervoor te zorgen dat eventuele apparatuur storingen geen invloed hebben op jullie huwelijksfotografie.

  Zoals ik al zei is het mijn doel de minste van jullie zorgen te zijn op jullie trouwdag.

 • Hoe kunnen we je boeken als onze fotograaf?

  Via de contactpagina kan je mijn beschikbaarheid opvragen. Na de getekende offerte kunnen jullie achterover leunen en ontspannen, weer een ding minder te regelen 😉 wetende dat ik voor jullie bruiloft ben geboekt.